Bingo alltid kul :)

Är det någon mer än jag som tycker att det är både roligt och rogivade att spela bingo?
Har spelat mycket bingo ända sedan jag var liten, har bland annat spelat bingo med min mormor men även på olika hemsidor på internet. Så man kan säga att jag har en massa härliga minnen av att spela bingo, inte bara sjävla spelet utan också för att jag har haft sällskap av min mormor och samtidigt fått den där spännande känslan av hur de ska gå! De jag gillar bäst med bingo de är att de bara handlar om tur men att de ändå är en viss späning i de hela. Helt enkelt enligt min mening finns de inte något roligare och rogivande att på en söndags kväll sitta och spela bingo medans man kanske äter eller dricker något gott! Så har du aldrig provat att spela bingo eller de kanske är så att du inte har provat de på länge så ta mitt tips och prova!

igelkott jakt

Klockan 2 i natt gick jag och min kille ut med hundarna, det var helt tyst och lugnt ute. Men helt plötsligt stod där en igelkott precis framför oss på gräsmatan. Hundarna blev som vilda lejon som försökte fånga sitt byte. Vi hade dragkamp med hundarna ett tag sedan gick vi vidare. Men då kom jag på att jag kunde springa in och hämta min kamera så vi snabbade oss in och lämnade hundarna och jag tog min kamera. Vi sprang snabbt ut igen men igelkotten var inte kvar. Det var dax för igelkott jakt. Vi gick och letade ett litet tag då min kille plötsligt så den i en buske. Jag gick närmre för att försöka fotografera den men kom inte så nära som jag ville. Vi smög efter den så jag kunde få några bra bilder. Men den fortsatte att springa iväg, men så lätt gav jag inte upp. Jag gick mot den sen satte jag mig ner på gräsmatan och där satt den helt stilla i jorden och åt mask. Fick några bra bilder till slut :)

Vad gjorde ni själv klockan 2 i natt?
Så här såg hälften av bilderna ut.

JAAAAA jag vann :D

Vann denna underbara klänningen på facebook idag :) Tack så hemskt mycket. Den finns att köpa hos http://novaqueen.se

nytt i garderoben

Lägger ut bättre bilder när jag hämtat ut paketet:)

Hund kram

Det finns något i en kram. 
Den värmer om hjärtat, den välkomnar oss hem. 
Den gör det lättare att skiljas åt. 
Den kan säga förlåt. 
En kram är ett sätt att dela glädje och sorg eller ett sätt för en 
vän att visa att dom gillar dig för att du är du. 
Kramar är till för alla som vi bryr oss om. 
Från mormor till din granne eller din nallebjörn. 
En kram är något fantastiskt. 
Den är det perfekta sättet att visa något. 
Att visa kärlek som är svår att uttrycka i ord. 
Det är underligt vad en kram kan göra för välbefinnanndet. 
Den fungerar överallt och på alla språk.

God morgon

Nu ska jag äta frukost och sedan ge hundarna mat och sen gå ut på en långpromenad med vovvarna :D
Bloggar mer sen :)

Dagens blogg blev:


Städ, tvätt och mer sånt tråkigt...

man får väl bjuda lite på sig själv ibland, eller ? :P
Ska städa lite och sådant nu när solen börjat gå ner lite smått. Då är det inte så varmt att städa och röja undan lite små saker. Ska även ta tag i tvätten som ligger lite över allt, så är det när man har små hundar. En strumpa där och en och annan tröja där. Det blir lite jobbigt :P

Har ni annars gjort i dag ? :)

Härliga bilder med fina färger.


Dagens vill ha :)


God natt

God natt hälsning från mig och katten (Silver).
Glöm inte delta i dagens blogg i inlägget nedan :)

Gå du med :) avslutas om 24 timmar ;)


Snart kommer denna godingen hem till mig

Tack så jätte mycket för att ni röstade på min bild, jag kom 1 :) älskar er mina kära läsare:)
Så snart får jag hem en liten dvd kurs från moderskeppet:)

Vädret suger

Har precis kommit hem från en hyfsat lång runda med hundarna i det tråkiga vädret. VILL HA SOL, inte sånt här skit väder. Man kan inte göra så mycket när det regnar bara kolla på film och sitta vid datorn. Ville så gärna gå ut och fotografera lite idag men det blir typ inte bra bilder när det regnar. Får väl kolla på någon film, NÅGRA TIPS PÅ NÅGON BRA FILM?

Vad hittade ni på igår? Hoppas ni hade super trevligt.

Glad midsommar kära läsare


Hoppas ni får en trevlig och rolig midsommar. :)

Bara älskar denna bild


Tack för alla fina kommentarer :)

Tack så jätte mycket för alla fina kommentarer, blir så himla glad. :) Fortsätt så :)

Lite bilder sen igår

Inte bra bilder men ändå :)

Hjälp mig vinna :) ni får en länk ;)

Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!


Håller på med en ny design

Maila mig om ni vill ha en ny design, så kan vi bestämma ett bra pris för den :)

Sjuk

Är sjuk så kan tyvärr inte skriva i bloggen i ett par dagar framåt.

Lovisa

Var ute och fotograferade Lovisa i dag i det fina vädret. Detta är resultatet :)

Håller på att redigera

Snart kommer det upp lite bilder håller just nu på att redigera dem lite :) så de kommer upp inom en timme ;)

Dagens blogg blev:

Dagens blog blev: här

Sjukt grymma bilder

Eller vad säger ni ? :)

Dagens blogg kör igång igen :)


Nu behöver jag er hjälp

Snälla bloggläsare kan ni gå in och rösta på min bild nr 7 här : http://svensktfotoforum.se/forum/topics/roesta-paa-baesta-vaarbilden skriv sedan en kommentar nedanför så får ni en gratis länkning på min blogg ;) Ni kan rösta varje dag :) Tack snälla ni :) ni röstar på denna bild :

Några av mina bästa bilder på Michaela


Pirates of the caribbean 4

Är så sugen på att se denna film, vill se den nu ':=) Har någon av er kollat på den ?:) är den bra?

Ny design

Ny
Gammal
Vad tycker ni? blev den snyggare och mer sommar fin ?:)

Bilder från igår


just nu

Jag sitter här med min laptop på den varma balkongen och försöker komma på vad jag ska skriva om. Men kan fan inte komma på något. Är det någon som har några idéer så kan ni gärna mejla mig:) min mejladress ser ni där -------------->
Så här ser jag ut just nu :P

High Key

High Key

När passar det?

För att en high key-effekt ska bli lyckosam krävs det att bilden redan innehåller en hel del ljusa toner. Det viktiga är dock att inte detaljerna har gått förlorade i de ljusaste partierna. Du bör alltså haft ordning på exponeringen när du fotograferade. Vissa porträtt kan bli riktigt snygga med den här effekten, liksom en del stilleben. Testa gärna att använda motiv med väldigt ljusa objekt som kompletterats med en stark färg – exempelvis knallröd tomatsoppa i en vit porslinstalrik på en vit duk.

Hur gör man?

1. Gör först två kopior av din bild och fyll sedan bakgrundslagret med vit färg, till exempel via Redigera > Fyll(edit > fill). Klicka bort synligheten för det översta lagret tills vidare.

2. Markera ditt bildlager och välj Bild > Justeringar > Tunna ut (image > adjustments > desaturate) för att avlägsna all färg.

3. Öppna därefter ett kurvfönster via Bild > Justeringar> Kurvor (image > adjustments > curves). Ljusa upp bilden genom att dra kurvan snett uppåt vänster. Gör den så ljus du kan, men håll hela tiden ögonen på din bild så att du inte fräter ut viktiga högdagerområden. Klicka OK när du är klar.

High Key

4. För att få bilden att tona ut mot en vit bakgrund gör du sedan en lassomarkering kring ditt huvudmotiv och klickar på knappen Lägg till lagermask (add layer mask) längst ner i lagerpanelen. Mjuka därefter upp maskens kanter. I Photoshop CS4 växlar du lätt till maskpanelen och drar upp Ludd (feather) för att mjuka upp konturerna. Arbetar du i tidigare versioner av Photoshop går du istället till Filter > Oskärpa > Gaussisk oskärpa (filter > blur > gaussian blur) och höjer radien tills resultatet ser bra ut. Klicka sedan OK.

High Key

5. I det här läget har du en high key-bild i gråskala vilket ofta är det snyggaste. Vill du ändå återföra lite färg markerar du den andra lagerkopian du gjorde av ursprungsbilden. Klicka igång synligheten igen och välj Lager > Skapa urklippsmask (layer > create clipping mask) för att lagret ska påverkas av samma lagermask som du skapade i det föregående steget. Ändra sedan lagrets blandningsläge till Mjukt ljus(soft light) och sänk lageropaciteten rejält tills precis lagom mycket färg slår igenom.

Tips från moderskeppet.

Härlig dag

Just nu sitter jag på balkongen och njuter av det fina vädret vi har här. Ska snart börja på maten, är riktigt sugen på något gott. Men kan inte komma på vad det är, det är lite små jobbigt. :P Vad har ni ätit idag då ? :) Haha nu börjar det nästan låta som en mat blogg av något slag.


Men ja vad har man gjort i dag då, jag har bara varit i solen hela dagen och fotat en massa. Hade egentligen tänkt åka till stan och fotografera michaela när hon sjöng, men så blev det inte. Stannade kvar i solen med älsklingen och hunden :) Har ni också haft fint väder i dag ? :)

Lägger in ett litet redigerings tips senare idag. Ska gå och göra mat nu, ha det nice :)
.
.
.
OBS oredigerade bilder