Oväder över Helsingborg

Nu börja det åska och blixtra, hatar oväder. Tycker det är så himla läskigt.
Eller vad tycker ni ?

Vårkänslor

http://svensktfotoforum.se

vårkänsla


En liten video....

....precis innan vi gick ut och fotograferade i min stuga :)

Michaela #2


affiliator

http://click.affiliator.com/click/a/22966/b/0/w/33802/p/19/
 
http://click.affiliator.com/click/a/22966/b/0/w/33802/p/182/

Fotografering med Michaela Osberg


Eden lake

Ska kolla på en skräckfilm nu med min pojkvän, blev EDEN LAKE :)

Min pojkväns nya hund:)


6/5-11

Sorry att jag ej uppdaterat bloggen så mycket på sista tiden, har haft rätt mycket att göra. Så var tvungen till att lägga bloggen åt sidan, för att jag skulle hinna med allt jag har gjort. :) Hoppas det är okej och att ni fortsätter att följa min blogg :)  Måste ut och ta fler porträtt bilder, har en massa ideér och som tur är har jag skrivit ner dom annars hade jag nog glömt bort dom :P Ha en fortsatt trevlig dag :)
(gammal bild)

Råa färger

Råa färger

Vad är det ?

Det här är en effekt som har varit populär i ett antal år vid det här laget, men den står sig ännu stark. Med enkla medel tonar du ned färgerna samtidigt som kontrasten höjs. Resultatet blir en råare bild med en modern, urban känsla.

 

Hur gör man?

1. Börja med att kopiera ursprungsbilden två gånger så att du får tre identiska lager. Att kopiera ett lager kan du göra på flera sätt. Använd menykommandot Lager > Duplicera lager (layer > duplicate layer) om du inte känner till någon snabbvariant.

2. På mittenlagret gör du sedan bilden svartvit. Ofta räcker det alldeles utmärkt att använda Bild > Justeringar > Tunna ut (image > adjustments > desaturate) eftersom den svartvita bilden bara fungerar som en tonkarta. Men vill du ha bättre kontroll över ton och färg går det naturligtvis också bra att använda någon mer sofistikerad metod, till exempel ett justeringslager för Svartvitt (black&white) eller Blanda kanaler (channel mixer).

3. På det översta lagret sätter du sedan blandningsläget till Mjukt ljus (soft light). Det får bilden att blandas med det svartvita lagret under och de urvattande färgerna framträder samtidigt som kontrasten ökar. Sänk opaciteten på de olika lagrena om du vill variera effekten.

Råa färger
Taget från moderskeppet.se
Tyckte det var så bra förklarat.