sockerkaka :D

har precis ätit en jätte god sockerkaka, hihi =) riktigt god var den faktiskt. har kollat runder på alla bloggar jag följer, det är rätt många om man tänker efter :P sitter just nu hos min pappa och lyssnar på musik. Ska snart upp och kolla på, och så kom polly =) Den går på tv nu på kanal 5 :) men kände att jag var tvungen att skriva ett litet inlägg, var ju ett tag sen jag gjorde det:P Har någon av er gått med i tävlingen förresten ? Men får väl dra upp och kolla på filmen nu så min pappa inte blir sur :) Ha det nice alla läsare :D<3




2 år gammal bild :P
längtar till sommaren...


Tävling

Gå gärna med i denna tävlingen, på lilys blogg :) Det har jag gjort :)  Du kan vinna shampoo,balsam, inpackning och glansspray. LYCKA TILL :)




hahaha, dålig humor eller något!


fettisdagen!!

idag är det semlans dag, inte för att jag är så glad för semlor med för mycket grädde.  men jaja det kan va gott ibland :P så man får väl äta det idag. känns nästan som ett måste (A) mamma är iväg och handla middag och hårfärg till mig. Det blir nog bara någon lätt mat i dag eftersom jag fortfarande inte mår så jätte bra. Och då kan man inte äta vad som helst innan de kommer upp igen . :P Men i alla fall har jag och min älskling varit ute och gått i snön, HATAR SNÖ. den har varit framme alldeles förlänge nu, vill att den försvinner =) Eller vad tycker ni ? :) Ska snart äta, och hoppa i ett bad hade jag tänkt. Ha det bra puss <3



just nu....

nu har jag precis ätit en mycket god middag som min mamma gjort.  Och min irriterande syster är på besök här, riktigt jobbig och sjukt störig är hon :P Hon är väl som nästan allas syskon, tar ens kläder,skor,smink och en massa andra grejer. Så jag får väl ta en tur hem till henne någon dag och hämta alla mina saker som jag saknar ;/ Ska kolla lite på film med amanda nu så ni får ha det så bra puss<3



sjuk

Har precis kommit in, har varit ute och gått i en timme med amanda. Rätt skönt väder ute bara att det snöar som in i :P Men nu ligger jag här i sängen och kollar på tv, mår inte alls bra har feber och sånt skit. inte alls kul. jag som riktigt längtade till skolan, och det är inte ofta man gör det :P ska snart ta en kopp varm oboy, och kolla på vampire diaries på tv6 play. ska bli riktigt gott med oboy =) Det är så tyst i lägenheten nu, inga små kattungar som springer runder och leker (de två sista åkte idag), ingen amanda som sitter och pratar en massa (eftersom hon sover). Det är riktigt skönt när man inte mår så bra. Men ska göra en kopp varm oboy nu, ha det så bra puss <3




dem fick i alla fall bo i samma familj :)

 

 






katt.....

idag var det två familjer som var och hämtade två av kattungarna. De verkade trevliga och så men man vill ju knapp lämna ifrån sig dem :( De är så sjukt söta och gosiga, men de måste också få en annan familj. eftersom man kan inte ha en lägenhet fullt av katter. De går liksom inte :P Har redan 3 full vuxna katter. (norskskogskatt)

Just nu sitter jag och lyssnar på musik och väntar på att mamma ska till jobbet. Så hon kan skjusa mig till min pojkvän :) även fall han bara bor 5 min ifrån mig :)


Katterna som fick nya famiiljer...



Sweet 16!

Ja, må han leva!
Ja, må hon leva!
Ja, må hon leva uti hundrade år!
Javisst ska hon leva!
Javisst ska hon leva!
Javisst ska hon leva uti hundrade år!


Och när hon har levat
Och när hon har levat
Och när hon har levat uti hundrade år!
Ja, då ska hon skjutas.
Ja, då ska hon skjutas
Ja, då ska hon skjutas på en skottkärra fram!


Och när hon har skjutits
Och när hon har skjutits
Och när hon har skjutits på en skottkärra fram
Ja, då ska hon hängas
Ja, då ska hon hängas
Ja, då ska hon hängas på en häst bakåfram!


Och när hon har hängits
Och när hon har hängits
Och när hon har hängits på en häst bakåfram
Ja, då ska hon dränkas
Ja, då ska hon dränkas
Ja, då ska hon dränkas i en flaska champagne!


Och när hon har drunknat
Och när hon har drunknat
Och när hon har drunknat i en flaska champagne
Ja, då ska hon firas
Ja, då ska hon firas
Ja, då ska hon firas på sin födelsedag!

 

Grattis på din 16 års dag, Michaela Osberg Dalja =)<3 Hoppas du haft en bra födelsedag.

 

modell; Michaela Osberg Dalja

foto; jag

modell; Michaela Osberg Dalja

foto; jag


mmmh....

...har just nu druckigt en mugg varm oboy, med Amanda och kollat lite på tv. Sitter och skriver lite på min krönika, den blir fan bra ändå ;) hihi (A) ska försöka sova snart men kan inte slita mig från datorn. Ska bara ta någon nattmat innan jag lägger mig, börjar bli hungrig nu :P Men ha det bra så skriver jag mer i morgon :)




BORT MED SNÖN =)
ELLER VAD TYCKER NI?

tips om porträttfoto....

Så vad är så svårt med porträttfoto? Det är väl bara att ställa någon framför kameran och ta bilden?

De bästa porträttfotograferna kan få ut en intensiv känsla genom sina porträttbilder, något som kräver lång erfarenhet men än viktigare ett öga och kunskapen för vad som är viktigt för att kunna förmedla känslan vidare genom bilderna.

Två små skillnader

Porträttfotografering är om sjävla människan, porträttbilder i miljö är om människan och vad de gör i sina liv.

Fokusera på ögonen

Hur många gånger har man inte tagit en bra bild för att sedan se att ögonen är ur fokus.
Ögonen är det som drar till sig uppmärksamhet i en porträttbild så få in en rutin att alltid lägga fokus på ögonen.

 

 


 

Separera ut bakgrunden

En bakgrund som är rörig kan få negativ inverkan på porträttbilden då man inte vet vad man skall fokusera på. Skala bort det onödiga som inte framhäver budskapet.

Försök att använda ett skärpedjup som gör att bakgrunden hamnar i ofokus. Det framhäver då människan framför kameran bättre och det är lättare för åskådaren att snabbt förstå budskapet.

Fyll ut bilden

Använd hela bilden när du fotograferar, man får mycket bättre djup och känsla när bilden fylls ut med hela ansiktet. De flesta tidningar använder den här tekniken på en regelbunden basis. National geographics är ett bra exempel på tydliga porträtt!


 

Färg på kläderna

Om det är möjligt så säg till modellen att använda kläder som inte skriker av färg och blir dominanta i bilden.
Enfärgade kläder med nyansering är riktigt bra och kan t.ex lyfta fram ögonfärgen några dimensioner.


Ha en avslappnad attityd

Så ler vi…hur många gånger har man inte hört den frasen?
Det värsta som finns är stela ansiktsuttryck som försöker få fram något slags leende på bild.

Tvinga aldrig på ett leende för någon som inte vill le, en del människor ler t.o.m nedåt J
Låt den som blir fotograferad att själv få välja ett uttryck som han/hon är bekväm med för att få fram en naturlig touch till bilden. 

 



 


Var uppmärksam på omgivningsljuset

Gyllene regeln för att fotografera då man vill ha mjukt ljus är i soluppgångar och solnedgångar (Golden hour).
Fotar man mitt på dagen och solen är starkt så prova att sätta modellen i skuggan för att få en intressant brytning. Självklart är det värt att experimentera med starkt ljus och man kan få riktig häftiga resultat!

Btw ; har tagit bilderna från google...


<3

just nu ligger jag i min säng och bara tar det lugnt. vaknade för ett tag sen och gjorde en riktigt mumsig frukost. =)
jag hade tänkt lägga in lite tips om fotografering senare, för anna från lund frågade om jag kunde göra det.
Och klart jag gör det =) Ska in i duschen nu skriver mer sen =)

Vill också tacka alla som följer/läser min blogg, jätte kul att ni kollar på den.
Om det finns något jag kan förbättra med bloggen eller något annat så säg till. för jag vill att den ska vara så bra som möjligt. =)




9 februari

har precis kollat statistiken, den har stigit hastigt. det är riktigt kul att ni går in på bloggen och läser. Verkligen riktigt roligt, blir bara gladare och gladare för varje besökare jag får. det är jätte kul att ni slänger in en kommentar lite då och då. det är alltid roligt när man får kommenterer i ens inlägg. det kan både va positiva och negativa kommentarer, bara roligt att se vad ni tycker om min blogg.

nu ligger Amanda här bredvid mig och snarkar/pratar i sömnen. det är rätt kul att lyssna på, men man förstår inte så mycket. ska också dejta kudden nu så ha det bra och fortsätt att besöka/kommentera ;)<3




bild sen i torsdags..

7 februari

för att litet tag sen kom jag hem från min älskade pojkvän, efter att jag tillbringat natten där. Hade mycket mysigt förutom att han råkade somna rätt tidigt, när vi kollade på en film. en skräck film :P Nu har jag precis pluggat klart, och ska snart äta. Förresten Amanda fyllde år i går, grattis till henne =). Igår va vi lite hemma hos min syster och firade hennes födelsedag. Lite sent nu kanske, eftersom hon fyllde år i December :P Åt lite fika och öppnade presenter. rätt mysigt att träffa släkten i bland. Ska kanske baka kladd-kaka efter vi ätit. Är riktigt sugen på det, det är alltid gott med kladd kaka :D Eller vad tycker du ? =)






bilder

Har nästan precis vaknat, och känner mig väldigt utvilad. Amanda springer runder i lägenheten och letar efter smink, borstar och kläder. eftersom hon snart ska till eslöv och sedan vidare till jägers i kväll. Själv ska jag snart äta något och sedan hitta på något men vet inte vad än ;P  det här får bli ett väldigt kort inlägg och nedanför kommer jag slänga in lite bilder från i går. ha en bra dag ;)



 

 

 

 

 


rest in peace 31/1-10 ♥

har inte skrivit på ett tag, pga att min gamel farmor nyligen gått bort. Hon åkte in på sjukhuset på lördagen och avled tidigt på söndags morgonen. det hade jag inte alls räknat med , liksom hon verkade hur frisk som helst och nu helt plötsligt är hon borta, borta föralltid. hade önskat att jag fick träffa henne en sista gång, men det kommer jag aldrig att få göra. aldrig igen... hon blev så sjuk helt plötsligt, det tog bara lite mer än en dag sen var hon borta, borta föralltid. Men det var väl kanske bäst att hon gick bort, så hon slapp lida mer. hon var riktigt sjuk och mådde inte alls bra. och hon hade riktigt ont, men nu slipper hon det.  hoppas hon är på ett mycket bättre ställe och att hon bara mår bra helt enkelt.. själv har jag bara legat och kollat på film med min kille sen i söndags, och bara försökt att tänka på något annat. Men det gick verkligen inte, bara låg och tänkte på henne hela tiden. På alla bra tider vi har haft tillsammans, och att vi inte kommer få fler bra minnen tillsammans. Men nu hoppas jag att jag slipper somna med tårar i ögonen i natt igen, pallar inte mer.... pallar inte gråta till sömns mer....

Jag har inte alls haft lust att hitta på något speciellt förens idag, jag och amanda bestämde oss för att gå ut och fota lite i snön. men det blev under en tunnel i stället.:P för att det var för mycket snö ute. Ville också tacka mina kära vänner och min underbara kille som har stöttat mig igenom detta. Ska lägga mig nu och kolla på en film med amanda och äta riskakor... =) btw; det fungerade inte att lägga in några bilder gör det i morgon i stället...
god natt, vila i frid gamel farmor jag älskar dig ♥♥♥♥♥