Fem idéer som gör dina bilder synliga!

Fem idéer som gör dina bilder synliga

Fotografier är menade att spridas och ses av fler än endast genom linsens öga. Anledningen till att kort tas är för att bevara ett minne, en plats eller för att vi vill föreviga det vackra motiv vi ser. När kortet är taget finns det många kreativa alternativ till att få fotografiet mer attraktivt. Leka runt i olika redigeringsprogram är alltid kul vare sig du vill redigera hela bilden och förvandla till något som inte liknar originalet eller om du endast vill framhäva eller dölja vissa detaljer.

 

Med en digitalkamera är det så lätt att ta bild efter bild och samla på sig i all oändlighet. Med vetskapen om att de mindre bra bilderna går att radera senare är det fritt fram att knäppa bilder för skoj skull. Det är tråkigt om bilderna endast ska hamna i en hög som sällan ses igenom. Ta god tid på dig när du sållar ut de bilder som du vill behålla. Låt det gå en tid efter att de tagits innan du ser igenom och bestämmer vilka som är nödvändiga.

 

Vare sig du är professionell fotograf, är på väg att bli eller som många numera, tar kort för personligt bruk är det alltid roligt att visa upp vad man har presterat och få komplimanger för det. För vissa räcker det att dela med sig till nära och kära medan andra vill nå ut till en bredare publik. Det finns flera sätt att göra det på.

 

1. Många internetsidor är specialiserade på foto där du kan bli medlem, skapa ett konto och lägga upp alla de bilder som du vill att andra fotografiintresserade ska gilla och kommentera. Det är väldigt uppskattande att läsa vad personer skriver om ens bilder och att de gillar dem.

 

2. Har du en blogg är det ett perfekt sätt att nå ut med bilder. En blogg blir så mycket intressantare att läsa om den innehåller bilder och speciellt bilder som du har tagit själv. Dela med dig till dina läsare och kommentarer följer.

 

3. Använd dina bilder för att skapa roliga och personliga presenter till nära och kära. Ett fotografi behöver inte nödvändigtvis endast platsa i en ram eller ett album. Numera finns många möjligheter, såsom färgstarka fotokalendrar, nyckelringar och musmattor.

 

4. Dekorera ditt hem med alla fotografier. Skapa collage att täcka en hel vägg, välj ut ett favoritfotografi och tryck upp på stor canvas eller köp en digitalram där du kan byta ut kort snabbt och enkelt utifall du vill förnya ofta.

 

5. Är du väldigt kreativ av dig och gillar att pyssla är scrapbooking en god idé. Skapa album att ha hemma och titta igenom när du känner för det eller gör egna födelsedag-, inbjudning- eller julkort till nära och kära. Inget går upp mot att få ett kort som visar omtanke och ansträngning.Anna

jätte bra tips :)

Svar: tack så mycket :)
Sophie

2012-12-18 / 13:49:19

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback